Hur funkar det om man har flera barn?

Bra saker att tänka på om du vill ha barnvakt till flera barn.

Här kommer ett par tips att tänka på:

1. Var tydlig i annonsen - Beskriv exakt vad du förväntar dig av barnvakten och vad jobbet inkluderar i detalj. (tex. hämtning, lämning, allergier).

2. Välj helst någon med viss erfarenhet. Kanske av kusiner eller syskon. Alla barn kommer att testa sina barnvakter, men det kan bli lite mer i och med att det är fler barn.

3. Var beredd att höja timpriset. I ju med att vi har ett system där yepparna sätter sitt egna timpris (rekommenderat från oss, baserat på ålder och erfarenhet) så tar vi inte hänsyn till arbetsbördan. Så om du även vill att barnvakten gör fler saker eller har fler barn så måste du vara beredd på att höja timpriset. Diskutera gärna detta med barnvakten.

4. Inskola barnvakten. När du väl har hittat en passande kandidat så föreslår vi även att ni börjar med en inskolningsperiod där ni successivt höjer tiden, något ni kan komma överens om med barnvakten. Lite som när man går på förskola. Man kan ha någon timme där ni går ut och fikar och barnvakten är hemma. Ni ska helst då vara lättillgängliga och gärna i närheten.

Ibland kan det vara svårt att veta hur man ska börja. Vi finns tillgängliga i supporten om ni eller barnvakten har ytterligare frågor eller funderingar 🧡