Den 31 mars uppdaterades reglerna för digitala betalningar inom EU. Vår betalningsleverantör Stripe måste därför enligt lag samla in extra information för att förhindra bedrägeri.

Detta innebär i sin tur att du behöver verifiera din identitet med ett foto på en id-handling samt ladda upp ett "bostadsbevis" som styrker din adress för att få din utbetalning.

Så vad behöver du göra?

1. Verifiera din identitet

• Om du uppdaterar Yepstr-appen och går in under "Konto" → "Hantera lönekonto" så kan du redan idag ladda upp en bild på ditt pass, id-kort eller körkort.
  • Följ instruktionerna i appen så är du klar.

2. Ladda upp ett "bostadsbevis"
Obs. Gå igenom allt nedan tillsammans med din förälder.

• Enligt Stripes nya regler behöver du även styrka din adress genom att ladda upp ett "bostadsbevis" (Stripe kallar detta "utility bill").
  • Detta är exempelvis en elräkning, bredbandsräkning eller annan typ av räkning som knyter dig till din adress. Obs! Det är viktigt att ditt namn står på bostadsbeviset och inte din förälders.
  • Såhär gör du: Efter att du laddat upp en bild på ditt ID så gör du samma sak igen, dvs går in under "Konto" → "Hantera lönekonto".
  • Nu kommer det ligga en liten röd banner i toppen. Klicka på knappen som säger "Uppdatera information".
  • Du kommer att landa i Stripes flöde där du kan ladda upp ett "bostadsbevis".
  • Sedan är du klar!

Visa din förälder det här mailet innan du påbörjar detta så att ni kan göra det tillsammans. Vi ber om ursäkt för krånglet, men tyvärr är det regler både vi och Stripe måste följa.

Vi kommer såklart alltid meddela dig om det skulle vara så att du har pengar som ligger och väntar men inte kan betalas ut.