För ungdomar

Ungdom: Föräldragodkännande - hur funkar det?

Allt du behöver veta som ungdom under 18 år

Vi på Yepstr vill vara världens säkraste plattform för ungdomsjobb (såsom barnvakt, läxhjälp och hundpassning).

I Sverige är det lag på att man har sin förälders (eller målsmans) godkännande för att kunna ta jobb som omyndig, det vill säga om man är under 18 år. Därför har vi lanserat föräldrakonton. Det betyder att en av dina föräldrar behöver godkänna med sitt BankID att du tar jobb via Yepstr.

Men var inte orolig, det tar inte mer än någon minut!

När du som är under 18 år skapar ett konto behöver du skriva in din förälders telefonnummer. Vi kommer därefter skicka ett sms till din förälder med en länk där hen kan godkänna att du får ta jobb via Yepstr.

Klart! 😄

Två vanliga frågor

1. Vad händer om sms:et inte kommer fram?
    Gå in på fliken Konto, klicka Personlig information, där kan du se statusen. Om du har problem så hör av dig till vår support.
  2. Jag skrev in fel nummer och vill ändra.
    Gå in på fliken Konto, klicka Personlig information, där kan du ändra informationen till din förälder. Hör av dig till vår support om det skulle vara några problem.