Vi på Yepstr vill vara världens säkraste plattform för ungdomsjobb (såsom barnvakt, läxhjälp och hundpassning).

I Sverige är det lag på att man har sin förälders (eller målsmans) godkännande för att kunna ta jobb som omyndig, det vill säga om man är under 18 år. Därför har vi lanserat föräldrakonton. Det betyder att en av dina föräldrar behöver godkänna med sitt BankID att du tar jobb via Yepstr.

Men var inte orolig, det tar inte mer än någon minut!

Såhär gör du som ungdom under 18:

1. Gå in under din profil och klicka på Föräldragodkännande (uppdatera appen först om du inte gjort det).
  2. Fyll i din förälders namn och telefonnummer.
  3. Ett sms skickas nu till din förälder. Be din förälder att klicka på länken i smset.  Efter detta kan två saker hända:

> Om din förälder INTE har Yepstr så öppnas App Store/Google Play. Där behöver föräldern ladda ner Yepstr och skapa ett konto (för att bevisa att hen faktiskt är din förälder). Därefter kan de godkänna med BankID att du jobbar via Yepstr!

> Om din förälder har Yepstr sedan tidigare så öppnas Yepstr automatiskt när hen klickar på länken och kan då direkt godkänna med BankID att att du jobbar via Yepstr.

Klart! 😄

Två vanliga frågor

1. Vad händer om sms:et inte kommer fram?
    Gå till din profil, klicka på föräldragodkännande och sedan "Skicka igen". Observera att du måste ha angett ett korrekt nummer till din förälder. Om du fortfarande har problem så hör av dig till vår support.
  2. Jag skrev in fel nummer och vill ändra.
    Gå då in i din profil, klicka på föräldragodkännande och skriv in det korrekta numret. Klicka sedan på "Skicka igen". Hör av dig till vår support om det skulle vara några problem.