Du gör sannolikt inget fel utan det handlar nog snarare om att uppdraget inte matchar ungdomarna. Här nedan följer de vanligaste anledningarna, kanske kan du ändra något?

• Uppdraget kräver körkort. Majoriteten av ungdomarna är mellan 16-17 år, och får således inte köra ännu. Funkar moppe eller cykel istället?
  • Uppdrag under dagtid. Ungdomarna går ju i skolan, så uppdrag under dagtid är inte optimalt. Kanske går eftermiddag, kväll eller helg lika bra?
  • Uppdraget saknar beskrivning. Många ungdomar vågar inte svara på ett jobb utan beskrivning. Endast 'Barnvakt' räcker alltså inte. Var därför noga med att fylla i detta när du skapar annons. Berätta hellre för mycket än för lite!
  • Uppdraget är på en mindre ort. Yepstr kan användas i hela landet. Men på många platser är vi inte lika stora ännu, och alla prickarna på kartan i din ort kan representera inaktiva ungdomar. Tråkigt! Uppmuntra ungdomar i din närhet att skaffa Yepstr! De får extrajobb och fickpengar, och du får den hjälp du behöver.
  • Läxhjälpen är på gymnasienivå. Som sagt, ungdomarna på Yepstr är mellan 16-17 år, och går alltså själva i gymnasiet. Var noga att beskriva om läxhjälpen gäller en person i ettan eller trean!
  • Du saknar profilbild. Att komma hem till en främmande person är nervöst i sig. Att inte veta hur personen ser ut eller vem den är kan göra att man avstår från att söka jobbet helt. Fyll därför gärna i din profil.
  • Uppdraget är långt fram i tiden. Klart man vill vara ute i god tid, men ungdomar tänker inte lika långt. Att lägga ut ett serveringsuppdrag i februari, när festen är i september, är alltså inte optimalt. Man kanske är bortrest då, eller måste plugga till ett prov. För att få svar och minimera avbokningar rekommenderar vi att du publicerar annonsen max 1,5 månader i förväg.

Om du kan ändra på något av detta, så gör på detta sätt:

1. Gå in på Annonser, välj aktuell annons och avsluta den
  2. Annonsen flyttas till Historik. Klicka på den och välj Använd som mall.
  3. Nu du kan ändra det som går för att annonsen ska bli mer attraktiv.

Lycka till och tveka inte att höra av dig vid frågor 😄