• Prickarna på kartorna beskriver de personer som skapat ett konto på Yepstr, alltså inte bara laddat ned appen utan de som har en profil. Du kan inte klicka på prickarna och få reda på vem personen är, detta då vi inte vill lämna ut information om våra användare om det inte finns något aktuellt uppdrag eller annonssvar.
  • Huruvida en person är aktiv eller inte är väldigt svårbesvarad - det kan handla om alltifrån när de senast var inne i appen till när de senast tog hjälp av en Yep eller utförde ett uppdrag. Vi har därför valt att visa alla personer som har ett konto i området. Beställare lägger endast ut annonser då de behöver hjälp och Yeppar svarar endast på annonser som de är intresserade av och kan utföra. Ibland kommer skola, fritidsintressen och annat före, ibland är de bara intresserade av en viss kategori av uppdrag, och ibland känner de inte att de lever upp till kraven.
  • Annonsen ligger synlig i 7 dagar för samtliga Yeppar i närområdet som registrerat att de är intresserade av den kategorin (ex. barnpassning). Under dessa dagar har Yepparna möjlighet att svara på annonsen, gör de inte det så kommer annonsen att försvinna. De Yeppar som svarat kommer fortsatt kunna se annonsen och oavsett vem av Yepparna som Beställaren väljer så kommer samtliga som svarat på annonsen ligga kvar i kontaktlistan.
  • Annonsen når ut till Yeppar som bor 5-7 km bort. Yeppar som arbetat en del och "gått upp i level" ser uppdrag 7 km bort medan nya Yeppar ser uppdrag 5 km bort.
  • Yeppen kan se adressen där uppdraget ska utföras och båda parter kan se hur många kilometer ifrån varandra ni bor. Varken Beställare eller Yep kan se bostadsadressen på profilen.