Yepstr är en säker plattform, därför måste alla som registrerar sig på appen verifiera sig med BankID, detta kopplas till folkbokföringsadressen. Dessutom måste samtliga beställare (vuxna som vill ha hjälp) lägga till sin kortinformation innan de har möjlighet att chatta eller boka träff med ungdomarna. 

För ungdomarnas sida måste de fylla i uppgifter till en förälder så att ni kan hållas uppdaterade om att er ungdom skapat ett konto, fått ett jobb eller kan börja jobba för företag. Vi rekommenderar alltid att du som förälder följer med första gången din ungdom ska träffa en ny familj/person. Du behöver ju inte stanna hela intervjun/arbetspasset, men det kan kännas tryggt att få ta i hand och hälsa, även beställaren brukar uppskatta det. 

Ungdomen är även försäkrad hos If om olyckan skulle vara framme på väg till, hem från eller under arbetspasset. Skulle man som ungdom känna sig otrygg med en beställare kan man även enkelt rapportera denne och då kollar vi upp ärendet och i värsta fall tar bort beställaren från plattformen.

Självklart finns det dumma personer överallt och helt skyddad är man aldrig, varken när ungdomen går på stan, åker till träningen eller för den delen jobbar på Yepstr. Men vi ser säkerheten som en av våra absolut högsta prioriteter. Vi vill att lapparna på anslagstavlan i matbutiken, jobbinläggen på sociala medier och kontaktannonserna i tidningen ska bli trygga och säkra för ungdomar - därför har vi skapat appen Yepstr. 

Vi vill även att ungdomen ska bygga sitt CV med referenser, omdömen och meriter redan i tidig ålder så att hen med trygga steg kan ta sig ut i arbetslivet efter studenten. Vi vill göra det kul och enkelt att söka jobb, därför har vi gjort allt i en app - något ungdomarna alltid har med sig - och vi har gamifierat det, så att de kan tjäna poäng och gå upp i nivå allt eftersom de visar framfötterna och gör bra ifrån sig. För varje ny nivå får de nya fördelar, alltifrån högre lön och möjligheten att ta företagsjobb till att gå på ett entrepreneurcamp hos SEB och få medlemsskap i Unga Aktiesparare. 

Hoppas att detta gjorde dig lite tryggare och har du fler frågor så tveka inte att höra av dig :)

Hittade du svaret?