Många beställare vill ha hjälp under semestern, till exempel med att vattna blommor eller mata katten. Detta innebär att det krävs en förtroendefull relation mellan dig och ungdomen eftersom ungdomen behöver låna nyckel och eventuellt veta en portkod/larmkod till din bostad.

Här kommer några tips som kan hjälpa dig att stärka förtroendet:

  • Intervjua: bjud in den eller de ungdomar som känns förtroendeingivande på en första intervju. Det är bästa sättet för att skapa ett förtroende och få en uppfattning om ungdomens ansvarsgrad.
  • Föräldrar: be ungdomen ta med en förälder när ni ses på intervjun eller be i alla fall om ett telefonnummer till föräldern. På så sätt kan du vara säker på att samtliga parter är med på noterna.
  • Fotografera: be ungdomen skicka ett mms varje gång hen är på plats i bostaden så att du vet att uppdraget utförs korrekt samt att allt ser bra ut där hemma.
  • Kontrakt: vill ni vara extra noga kan ni skriva ett eget kontrakt om vad som förväntas innefattas i arbetsuppgiften. Se till att ni har varsitt exemplar och att ni alla skriver under (eventuellt även förälder)

På Yepstr ha ungdomen en försäkring som täcker olycksfall, egendom och ansvar. Ansvar är om ungdomen av oaktsamhet råkar förstöra något i ert hem, exempelvis repa bilen. Gör ungdomen däremot något brottsligt såsom att stjäla blir det istället ett polisiärt ärende där du får göra en polisanmälan.

Lycka till och trevlig semester!

Hittade du svaret?