Yepstr är en marknadsplats där du som privatperson, på ett tryggt och smidigt sätt, kan komma i kontakt med drivna ungdomar i närområdet och få hjälp enklare uppgifter kopplade till hemmet och familjen.

FÖRSÄKRAT OCH SKATTEMÄSSIGT KORREKT
Du som privatperson tar alltså hjälp av en annan privatperson och är därigenom uppdragsgivare. Det är t.ex. upp till dig att ge instruktioner och säga ifrån om du inte blir nöjd. 

Genom att sköta denna relation via Yepstr kan du känna dig trygg i att allt sker försäkrat och skattemässigt korrekt och att du samtidigt hjälper ungdomar in i arbetslivet på ett fint sätt. Många ser Yepstr som en mer effektiv, försäkrad variant av lappen på anslagstavlan i en matbutik - med schyssta villkor för de som vill ta uppdrag.

DU FÅR TVÅ EXTRA HÄNDER
Självklart kan du inte ha samma förväntningar när du tar hjälp av din grannes ungdom (en privatperson) som du har när du tar hjälp av ett företag. Se det mer som att du får två extra händer när det behövs eller att du får ett energiknippe som kan ta över när du själv är stressad :)

Här kommer ett par råd så att ni båda blir nöjda:

  1. Tänk på att uppdragen ska vara lämpade för just en ungdom. Barnpassning, läxläsning och enklare trädgårdsarbete brukar vara helt perfekta uppgifter!
  2. Försäkra dig själv om att ungdomen har det som du efterfrågar. Boka därför gärna en intervju och chatta med varandra innan uppdraget.
  3. Utöver det, använd sunt förnuft. Varje situation är unik, så fundera igenom ditt uppdrag extra noga så det inte finns några farliga moment.

Även om Arbetsmiljöverkets regler endast gäller för företag så tycker vi att det ger bra riktlinjer: Så får ungdomar arbeta 


Läs gärna mer:

Hittade du svaret?