Yepstr använder sig av betalningsleverantören Stripe och rent tekniskt fungerar transaktionen såhär:

• När du lägger till ett kort hos Yepstr dyker ett separat fönster upp (som tillhör Stripe) där knappar du in dina kortuppgifter. Yepstr system får alltså aldrig se siffrorna som matas in.
  • Siffrorna skickas krypterat till Stripe där de lagras.
  • Stripe skickar tillbaka nyckel som Yepstr kan använda för att genomföra betalningar i vårt system (dvs från beställare till ungdom) - nyckeln kan inte användas till något annat och innehåller ingen känslig information (bara de 4 sista siffrorna på kortet visas samt korttyp visa/mastercard/etc.)

Info om Stripe

Alla parter som är involverade i hantering, överföring eller lagring av kreditkortsuppgifter måste uppfylla en viss industristandard för säkerhet - PCI DSS [https://www.pcisecuritystandards.org/pci_security/]. Stripe har granskats av en PCI-certifierad revisor och är certifierad till PCI Service Provider Level 1, det högsta möjliga certifikatet. I genomsnitt har varje betalning i hela världen betalat via Stripe 5 gånger, ofta märker du det inte.

Om någon skulle komma åt data på Yepstrs servrar skulle de inte få ut mer än ett token av siffror och bokstäver som representerar kortet på Stripes servrar.

För mer information om hur Stripe krypterar kortdata på våra servrar, kan du besöka https://stripe.com/docs/security/stripe#encryption

För att läsa mer om vad Stripe är kan du läsa på https://stripe.com/se

Andra stora användare av Stripe i Sverige:

• Fortum
  • Tictail
  • Cancerfonden
  • Sellpy
  • Staylive
  • AIK Fotboll

Andra stora användare av Stripe i världen:

• Unicef
  • Adidas
  • Facebook
  • Kickstarter
  • Slack

Referenskunder kan du hitta här: https://stripe.com/se/customers